Στην ενορία μας, λειτουργεί από το 2014 , οργανωμένο τμήμα Ψυχολογικής και Ψυχιατρικής υποστήριξης των ενοριτών και λοιπών συνανθρώπων μας, ανά την Ελλάδα εντελώς δωρεάν!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τον κάθε ενδιαφερόμενο συνάνθρωπό μας ή συγγενικά τους πρόσωπα που εκτιμούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας.

Επικεφαλής του άνωθεν προγράμματος, είναι ο Ακαδημαικός κ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Ιωάννης Νέστορος, όπου με την πολύχρονη εμπειρία και πλούτο των γνώσεων του, προσφέρει αφιλοκερδώς και με ζέση τις πολύτιμες Πανεπιστημιακές του γνώσεις του για τον συνάνθρωπο και την ψυχική του υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων, ώστε να σας κατευθύνουμε και να έρθετε άμεσα σε επαφή για την όποια επίλυση του προβληματός που σας απασχολεί.

ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Κατόπιν ραντεβού στον ιερό μας ναό πραγματοποιούνται δωρεάν συναντήσεις ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλών με τον Δρ. Ιωάννη Νέστορος Καθηγητή τμήματος ψυχολογίας της σχολής κοινωνικών επιστήμων του πανεπιστήμιου Κρήτης.

δευτ – τετ- σαβ 10:00 – 18:00

Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210-3214898

 

Ο Ιωάννης Νέστορος είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,

ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική (1972-1976) και απέκτησε Διδακτορικό (Ph.D.) στην

Νευροφυσιολογία (1976-1980) στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του

Καναδά.

Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία και είναι εισηγητής

της Ελληνικής εκδοχής του Συνθετικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας (1990), η οποία

αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες και ολοκληρωμένες εκδοχές του συγκεκριμένου

κινήματος.

Από το 1987 μέχρι σήμερα είναι Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα

Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος (1988- 1993) του πρώτου Τμήματος Ψυχολογίας στην

χώρα μας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντής (1994-2004) του πρώτου

Οργανωμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία

στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από το 2005 είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου

Κρήτης «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΑ».

Από το 2008 οργανώνει εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην Κλινική

Ύπνωση στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης

«ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΑ» και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής

Ψυχοθεραπείας.

Τέλος είναι συγγραφέας πολλών συγγραμμάτων και επιστημονικών άρθρων στην

Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Εργασίες του έχουν μεταφραστεί στα Ρωσικά,

Κινέζικα και Ουζπέκικα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έργων του στην Ελληνική

γλώσσα είναι τα συγγράμματα «Συνθετική Ψυχοθεραπεία» και «Στον Κόσμο της

Ψύχωσης».

Η Δρ Παττακού-Παρασύρη Βασιλική, Κοινωνικής Λειτουργός με εξειδίκευση στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο “Assessment of the Ability to engage in the Psychotherapeutic Process” είναι σε σχέση με το Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας) ήταν Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης για 35 χρόνια (1975-2010). Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στο Παν/μιο Λευκωσίας 2 χρόνια, επίσης δίδαξε 1 χρόνο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας του Παν/μιου Frederick Λευκωσίας.

Συμμετέχει από το 2003 σε σχετικά δίκτυα ανταλλαγής πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δράσης για την άνοια. Δίδαξε σχετικά μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, έχει εποπτεύσει 18 πτυχιακές εργασίες που άπτονται του θέματος της άνοιας και των ηλικιωμένων γενικότερα όπως επίσης έχει διατελέσει επόπτρια Πρακτικής Άσκησης σε πλαίσια όπως ΚΑΠΗ επιπλέον έχει δημιουργήσει δύο Κοινωνικές Υπηρεσίες σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Ψυχογηριατρική Κλινική όπου εργάστηκε για μια 5ετία.

Έχει διδάξει σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για θέματα σχετικά με την άνοια και τους περιθάλποντες, και έχει οργανώσει πολλά σεμινάρια, ημερίδες και από το 2006 είναι μέλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής του Πανελληνίου Συνεδρίου Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών που γίνεται κάθε δύο χρόνια.

 Στο τμήμα Κοιν. Εργασίας είχε συμμετάσχει σε ερευνητική μελέτη για τις ομάδες που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό στην πόλη του Ηρακλείου (2007-2008).
 Το 2014-2016 σαν εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της ψυχιατρικής κλινικής Άγ. Χαράλαμπος Ηρακλείου συμμετέχει σε έρευνα με τίτλο «Ηλικιωμένοι στην κοινότητα και το Ίδρυμα - στον Αστικό Ιστό και την Ύπαιθρο»
 Από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι σήμερα είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης Νευρολογικού Τμήματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών-Πειραιώς (συντονίζει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχοεκπαίδευσης περιθαλπόντων ατόμων με άνοια).
 Συμμετείχε σαν εκπαιδεύτρια στο σεμινάριο «Θετική Φροντίδα στην Άνοια» που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετείχαν επαγγελματίες Υγείας και Περιθάλποντες (Ιανουάριος-Απρίλιος 2016). Πραγματοποιήθηκαν 7 διήμερα σεμινάρια σε Κρήτη και Αθήνα.
 Από 23/11/2015 έως 24/6/2016 συμμετείχε στην ομάδα εργασίας με θέμα: «Το Σώμα» που διοργάνωσε το το Κέντρο για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διάρκειας 12 ωρών.
 Από τον Απρίλιο του 2016 κάνει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε απόρους στα πλαίσια του κοινωνικού ιατρείου στου Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή, Γαλάτσι, Δ. Αθηναίων.
 Βρίσκεται σε συνεχή επαφή και στήριξη Κοινωνικών Υπηρεσιών για Ηλικιωμένους στη Κρήτη με σκοπό τη δημιουργία Δικτύου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών

Επίσης είναι:
1. Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.
2. Ιδρυτικό μέλος Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου ‘Αλληλεγγύη’ όπου υπήρξε και η πρώτη Πρόεδρος. Οργάνωσε και συντόνισε επιπλέον για πρώτη φορά ομάδα ψυχοεκπαίδευσης περιθαλπόντων ατόμων με άνοια στη πόλη του Ηρακλείου (1 ½ έτος μια φορά την εβδομάδα).
3. Ιδρυτικό μέλος Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ρεθύμνης.
4. Ιδρυτικό μέλος Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Λασιθίου.
5. Μέλος Alzheimer Europe
6. Μέλος Alzheimer Disease International
7. Συντονίστρια (2009-2010) του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση «Leonardo Da Vinci Transfer of innovation» 2009-2011 με τη συμμετοχή οκτώ (7) Ευρωπαϊκών κρατών με θέμα την εγκατάλειψη παιδιών, εφήβων και ηλικιωμένων Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιολογήθηκε δεύτερο στην Ε.Ε.

Έχει 49 ανακοινώσεις σε Εθνικά συνέδρια και 9 σε Διεθνή συνέδρια για θέματα άνοιας και ηλικιωμένων. Επίσης έχει 9 δημοσιεύσεις κυρίως σε ξένα περιοδικά σχετικά με την άνοια.

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων ©   |   Κατασκευή Ιστοσελίδας : maga-zein.com | Λογότυπον : CopanarisDesign